Ofte stillede spørgsmål

Ofte Stillede Spørgsmål

Hvor gammel skal man være for at blive tatoveret?


Man skal være 18 år for at blive tatoveret og det er ikke muligt for forældre eller værge at give tilladelse så personer under 18 år kan tatoveres. Alle vil blive bedt om ID inden tatoveringen udføres så husk altid at medbringe Pas eller Kørekort. Lov om tatovering VI FREDERIK DEN NIENDE, af Guds Nåde Konge til Danmark, de Venders og Goters, Hertug til Slesvig, Holsten, Stormarn, Ditmarsken, Lauenborg og Oldenborg, gør vitterligt: Folketinget har vedtaget og Vi ved Vort samtykke stadfæstet følgende lov: § 1. Den, der tatoverer en person under 18 år, straffes med bøde eller hæfte, medmindre højere straf er forskyldt efter den øvrige lovgivning. Stk. 2. På samme måde straffes den, der tatoverer en person i hoved, på hals eller på hænder. § 2. Loven træder i kraft den 15. juni 1966. § 3. Loven gælder ikke for Færøerne og Grønland, men kan ved kgl. anordning sættes i kraft for disse landsdele med de afvigelser, som de særlige færøske og grønlandske forhold tilsiger. Givet på Christiansborg slot, den 8. juni 1966. Under Vor Kongelige Hånd og Segl. FREDERIK R.
Må man tatoverer på hals? hænder? eller hoved?


Det er forbudt at tatoverer på hals, hænder og hoved. Vedlagt er den danske lov om tatovering. Lov om tatovering VI FREDERIK DEN NIENDE, af Guds Nåde Konge til Danmark, de Venders og Goters, Hertug til Slesvig, Holsten, Stormarn, Ditmarsken, Lauenborg og Oldenborg, gør vitterligt: Folketinget har vedtaget og Vi ved Vort samtykke stadfæstet følgende lov: § 1. Den, der tatoverer en person under 18 år, straffes med bøde eller hæfte, medmindre højere straf er forskyldt efter den øvrige lovgivning. Stk. 2. På samme måde straffes den, der tatoverer en person i hoved, på hals eller på hænder. § 2. Loven træder i kraft den 15. juni 1966. § 3. Loven gælder ikke for Færøerne og Grønland, men kan ved kgl. anordning sættes i kraft for disse landsdele med de afvigelser, som de særlige færøske og grønlandske forhold tilsiger. Givet på Christiansborg slot, den 8. juni 1966. Under Vor Kongelige Hånd og Segl. FREDERIK R.
Er tatovering Vegansk?


Hos Miks Tattoo bruger vi ingen animalske produkter i udførslen eller klargørelsen af en tatovering og vores praksis er fuld vegansk.
Kan man blive dårlig af at blive tatoveret?


Nogle mennesker kan blive skidt tilpas når de bliver tatoveret og i værste fald (dette sker dog sjældent) kan man besvime. Ubehage, svimmelhed og kvalme kan forekomme. Vi anbefaler at man inden man kommer ind for at blive tatoveret har gjort følgende. 1. En god nats søvn. 2. Spist og drukket godt så man er mæt og ens væskeballance er i orden. 3. Medbring lidt sødt og eventuelt sodavand hvis blodsukkeret skulle dykke. 4. Hav en med til at holde i hånden :) 5. Pas på dig selv, det vil sige book helst en tatoverings session på en fridag og ikke lige efter træning eller inden en eksame eller lignende. Fysisk og psykisk balance gør virkelig en forskæld og gør hele processen langt nemmere og smærten mindre.
Hvordan booker jeg en tid?


Til at starte med skal du finde ud af hvilken tatovør du ønsker til dit projekt, så første skridt er altid at checke hjemmesiden her og kigge på de forskælige tatoverer. Når du så har fundet den du ønsker at snakke med kan du tage kontakte via tatovørens kontakt info under deres profil, eller ved at kigge ned i shoppen til en snak når de er på vagt, deres vagtplan fremgår også under deres profil. Når du så har fået snakket med tatovøren og når denn har godkendt projektet og tidsvurderet det, så er tiden komme til bookingen. Dette sker via vores reception i shoppen eller via TLF 33221317, Når man booker betales der et depositum på henholdsvis 500-1000 afhængig af projektets størelse, dette betales endten kontant i shoppen eller hvis man booker via telefon så brudes Paypal. læs om og opret en paypal konto her www.paypal.com husk også at læse reglerne for depositum her www.mikstattoo.dk/depositum Når dit depositum er betalt og din bookning er afsluttet modtager du en bekraftelses SMS hvori alt relevant info er at finde, i denne SMS er der også et link til vores Booking Info, denne bedes du læse da den indeholder vigtig info. Og så er det ellers bare at vente til dagen kommer..
Hvad skal jeg vaske min tatovering med?


En tatovering skal vaskes med normal håndsæbe, gerne en som er parfume fri. Det må ikke være Intimsæbe, eller andet special sæbe, med mindre det er på lægens anvisning.
Hvor tit skal min tatoverings vaskes?


I helingsperioden skal en tatovering vaskes 3 gange om dagen. Morgen Middag Aften Vask den nensomt med blød hånd i ca. 2 minutter og husk at skylle alt sæbe af, der efter lad den lufttørre.
Hvor tit skal min tatovering smøres?


En tatovering skal i healingsperioden smøres med en Pantenol salve så ofte at den konstant er let fugtet, det er lidt forskæligt fra person til person så følg din egen intuition :) normalt er mellem 4-8 gange om dagen.
Hvor lang tid healer en tatovering?


Ca. 3 uger men det svinger meget fra person til person, det er også væsenligt om tatoveringen er i farver eller sort hvid, og hvor på kroppen den sidder. Generalt healer farver lidt langsommere end sort/hvid, og steder på kroppen som bevæges meget vil også bruge længere tid på healing.
Hvad salve/cream skal jeg bruge?


Vi anbefaler du bruger en Pantenol salve til din nye tatovering, der findes mange typer på marked og de er allesammen stort set identiske, nogle kan være lidt tyndere og nogle lidt tykkere og de kan lugte forskæligt. Så brug den Pantenol salve du syntes bedst om. Eksempler på Pantenol salver. B5 Pantex Dexpantenol Bephanchen Pantenol Pega Pantenol Bepanthonol Dax Der findes flere, i tvivls spørgsmål spørg din tatovør.
Hvad er mindsteprisen?


Vores mindstepris er 500dkk.
Tager i kreditkort, Mobilepay eller lignende?


Nej vi tager kun kontanter. Vi er 8 tatovører i shoppen og alle er selvstendige, og skulle derfor alle have en seperat dankort termilal eller paypal løsning og det er simpelthen ikke praktisk muligt. Men der er rigeligt med hæveautomater i nærheden.
Hvor lang er gyldigheden på jeres gavekort?


Til start skal det lige siges at vi ikke længere sælger gavekort fra 1/1-18 og reglerne herunder gælder alle der har købt et gavekort før denne dato :) Vores gavekort er gyldige 1 år, og hvis man ikke når at bruge det kan det forlænges med yderliger 1 år, dette kræver man fysisk kommer ned i shoppen og ombytter gavekortet til et nyt. Det er vigtigt at huske at gavekortet skal bruges inden udløbsdatoen, det er ikke nok at booke sin tid inden. Derfor anbefaler vi at man booker tid til sin tatovering MINDST 3 måneder inden det udløber.
Hvad koster en tatovering?


Prisen på en tatovering bliver vurderet efter følgende punkter. 1. Placering på kroppen. 2. Størelse. 3. Antal farver eller sorte nuancer. 4. Antal nåle brugt. 5. Sværhedsgrad 6. Tid brugt på tatovering 7. Tid brugt på tegning og klargøring m.m. 8. Hygiejne. Da vi har 8 forskælige tatovører i Miks Tattoo med hvert deres speciale, er det umuligt at give en general pris ide. Det er derfor altid bedst du forhører dig hos den tatovør der skal udfører din tatovering, og priser eller prisoverslag givet af andre medarbejderer, receptionister, tatovører, eller på Facebook, Mail, telefon er vejledene og ikke en garenteret endelig pris.
Er tatoverings farve farlig?


Tatoverirngs farve fremstilles af mange typer matterialer, og nogle af disse kan give problemer i huden. Rød er iser et problem og typisk den folk reagerer på, hvorimod sort er så lidt reaktiv at vi aldrig i shoppen har oplevet en person reagerer dårligt på sort. Vi ser på årsplan i vores studio ca. 3-5 personer om året med problemer med rød, ca. 10-15 med problemer med andre farver, og 0 med problemer med sort. Og dette er ud af 1000 vis af tatoveringer lavet. Så efter vores mening er risikoen meget lille men bestemt noget man skal overveje nøje inden man bliver tatoveret. For mere info kig ned i shoppen til en snak.
Kan jeg få tagenet min tatovering i forvejen og få den med hjem?


Vi tegner aldrig på forhånd og vi har ikke mulighed for at udfærtige en tegning du kan få med hjem, vi har simpelt hen ikke tid til dette i en travl butik som vores. Alt tegning laves på tatoverings dagen i sammenarbejde med klienten.
Må jeg bade med en ny tatovering?


En tatovering har ikke godt af at blive undersænket i vand, og slet ikke i havet da dette vil forhøje infektions risikoen. Så hold din nye tatovering ud af svømmehallen, havet og swimmingpoolen i hele healingsperioden.
Skal jeg beskytte min tatovering imod solen?


Ja bestemt, du skal faktisk helst beskytte den hele livet, det vil give dig en flot tatovering i mange år og mindske risikoen for komplikationer m.m. Det er vigtigt at slå fast at ingen solcream må påføres en ny tatovering i healings perioden, så giv den god tid til at heale inden du beværer dig ud i solen. Vi anbefaler at man det første år smører den med den kræftigste solfaktor man kan få fat i, og så efterfølgende smører den sammen med kroppen resten af livet.
Hvor mange personer må jeg tage med når jeg skal tatoveres?


Vi ser helst at man kun har 1 person med ind til sin tatoverings session, vi er en lille shop der typisk har 4 tatovører på arbejde hvert dag, hvis alle kunder tager hele famillien med kan vi simpelthen ikke være i shoppen.
Kan jeg blive tatoveret hvis jeg er gravid eller ammer?


Der er mange delte mininger videnskabsfolk og læger imellem om det er skadeligt for barnet, og nogle hælder imod at hvis man bliver tatoveret imens man er gravid eller ammer så kan barnet udvikle allergi overfor farvestoffer, osv.. Vi har derfor i miks tattoo besluttet at være på den sikre side og ikke tatoverer gravide eller ammene.
Jeg har mistet mit genfarvnings kort?


Dit genfarvnings kort er vores sikkerhed for at folk der ikke er blevet tatoveret af os skulle komme ned og snyde sig til en gratis genfarvning på en tatovering lavet et andet sted, dette sker oftere end man tror og det er umuligt for os at huske alle projekter og alle kunder. og vi er nød til at sikre os imod dette. Derfor SKAL du gemme og medbringe dit genfarvningskort når din tatovering skal genfarves. Har du mistet dit genfarvningskort vil det ikke være muligt for os at genfarve din tatovering.
Min tatovering hæver?


En tatovering kan i healings perioden udvikle ar i underhuden, dette kan skyldes virkelig mange ting, nogle mennesker danner extra arvæv, nogle smør deres tatovering forkert, andre har fået sol på en ny tatovering osv. En hævelse som denne 1-4mm kommer typisk sporatisk og for det meste når man dyrker motion, får sol, sveder eller generalt har det varmt. Dette skyldes væske ansamlinger omkring arvævet og det kan give kløe og ubehag, men det er på ingem måde farligt og generalt ikke noget man kan behandle eller forbedre.

Bliv dit spørgsmål ikke besvaret i denna FAQ så kan du skrive det herunder i kommentar boksen og vil vil tilføje det til vores FAQ asap :)