Operation X


Miks Tattoo vil gerne takke teamet bag Operation X og TV2 for at lave et sagligt og informativt program uden hets og uden at gøre tatovører til skurke, som det så tit sker i den type programmer.

Der blev lavet nogle virkelig gode pointer i programmet, både med hensyn til lovgivningen og sundheds myndighedernes manglende evne til at tage hånd om problemerne med tatoverings farve.

Programmet viste også de forfærdelige risici, der er forbundet med fjernelse af tatoveringer, både med laser, men også med de langt mere farlige produkter som Rejuvi og Tataway.

For én gangs skyld følte vi fra tatoverings branchen, at I talte vores sag og ikke angreb os for ting, vi ikke har kontrol over.

Jeg vil lige komme med 3 pointer til programmet.

1. I programmet vises Indian Ink, en farve, som bruges i fyldepenne/kalligrafipenne til tegning på papir/lærred. Vi føler ikke at det er helt fair at sammenligne denne farve med rigtige tatoveringsfarver og hvor giftig den er, da den ikke er fremstillet til at tatovere med.

At der så sikkert findes hjemmetatovører o.s.v., som kunne finde på at tatovere med den, fordi den bliver solgt på en tatovørudstyrs hjemmeside, er en anden snak.

2. Farver skal 110% reguleres i Danmark, men det Sundhedstyrelsen, Miljøstyrelsen, jer (operation X) og forbrugerne er nødt til, er at forstå, at vi som slutbrugere af farverne ikke har hverken laboratorier, økonomi eller faglig viden, til at teste alle farver, der kommer ind i vores studioer.

Vi er nødt til at stole på at producenterne overholder hvad de lover og altid købe vores farver fra de mest respekterede kilder og producenter.

Selv med de bedste farver fra den mest anderkendte producent vil der stadig altid være en risiko. Det er man som kunde nødt til at sætte sig ind i, og det er tatovører nødt

til at oplyse om. Så er det op til kunderne at træffe et valg om de er indstillet på at tage de risici, som er forbundet med at lade sig tatovere.

3. Miks Tattoo havde en repræsentant med til de møder i Miljøstyrelsen, hvor man fremlagde den frivillige registrerings ordning. Vi protesterede kraftigt imod denne ordning, da den var totalt et skud forbi målet.

Problemet i Danmark er en manglende regulering af farverne, ikke en registrering af tatovører.

Bevares det ville være lækkert at kunne forhindre alle amatører i at købe udstyr og skamfere folk hjemme i stuen/køkkenet o.s.v. Det må dog være sekundært i forhold til at få styr på farverne,

så folk ikke bliver syge eller får varige mén. Til sidst vil vi byde Sundhedstyrelsen og Miljøstyrelsen velkomne, hvis de vil i dialog om forhold, som hygiejne og generel studio praksis.


0 visninger