Ricisi

 

Det er ikke naturligt, at den menneskelige hud skal prikkes med nåle og fyldes med pigment. Men det er, trods alt, det vi gør når vi tatoverer. Derfor indebærer det at få en tatovering også en vis risiko.

 

1. Ar dannelse kan forekomme hos nogle personer. Dette kan der være flere årsager til. En tatovering er jo i bund og grund, intet andet end en hudafskrabning med pigment i. Den er derfor underlagt de samme problemer med sårdannelse og ardannelse. Husk at behandle din tatovering så godt som muligt, for at mindske risikoen for ar.

 

2. Allergi overfor pigmentet. Nogle personer kan være allergiske, overfor de farvestoffer der bliver brugt i tatoveringsfarve. Tatoveringsfarve bliver, til professionelt brug, fremstillet af tre hovedingredienser; jernoxid, metalsalte og plastic. Der ud over, kan der forekomme spor af tungmetaller og stoffer som nogle menneskers hud ikke kan tåle. Ud over dette, er der en væskeopløsning, som gør farven flydende. Det består af en simpelt saltvandsopløsning (natriumklorid) I farverne (her tales kun farver, ikke sort og gråtoner) I nogle tilfælde bruges glycerin (fedt) til at gøre farven tykkere og nemmere at arbejde med.

Allergiske reaktioner er sjældne, men kan forekomme. De varierer fra en simpel kløe og let ubehag og til at tatoveringen simpelthen må fjernes kirurgisk. Dette er dog sjældent. Typisk betyder en allergisk reaktion kun en forlænget og besværet helingsperiode og ar dannelse. Her taler vi dog kun om reelle farver. Der findes meget få eksempler på folk, der har fået allergiske reaktioner ved sort farve og gråtoner. Dette skyldes at de kun indeholder kul og saltvand og enkelte bindestoffer og konserverings midler. Den farve der typisk giver problemer er rød, så undgå denne farve hvis du ønsker at mindske risikoen for en allergisk reaktion.

Vi bruger farver af 3 producenter.

Eternal Ink. du kan læse alt om deres farver her http://www.eternaltattoosupply.com/

Silverback. Du kan læse alt om deres ferver her https://silverbackink.com/

Dynamic Ink. Du kan læse alt om deres farver her https://www.dynamiccolor.com/

På deres hjemmesider kan du finde alt info om farverne, hvad de indeholder, og deres datasheets.

 

3. Udflydninger. Tatoveringsfarve kan på nogle mennesker flyde under huden og give, hvad vi kalder et “blowout”. I det fleste tilfælde vil det ligne, at der er en skygge rundt om tatoveringen hvor farven er flydt ud. Dog sker det ikke særlig ofte. Udflydning er især udbredt på steder hvor huden er tynd, som f.eks. håndled, fødder, kraveben, inderarm, omkring led, albue, osv. Det er umuligt at sige hvem der får blowouts og det er ikke noget tatovøren kan teste for på forhånd, det er ufarligt men det kan selvfølgelig være optisk generende. Nogle blowouts bliver mindre med tiden og nogle forsvinder helt, men i de fleste tilfælde er det permanent.

 

4. Infektion. En tatovering er, som alle andre hudlæsioner, modtagelig overfor bakterier. En infektion er en reel risiko, hvis man skulle være uheldig at få noget skidt i den. Typisk er dette intet problem, hvis man bare reagerer med det samme. En infektion ses ved at huden rundt om tatoveringen bliver meget rød, tatoveringen hæver, bliver øm, væsker og bliver varm. I tilfælde af en infektion skal du stoppe med at smøre salve på og lade huden selv tage sig af det. Husk stadig at vaske den tre gange dagligt. I 90% af alle tilfælde er kroppen i stand til selv at bekæmpe en infektion effektivt. Er man i kategorien af de sidste 10% og det ikke bliver bedre inden for et par dage, skal man søge læge. Er du i tvivl så kom forbi og lad os kigge på det.

 

5. Graviditet, operation, sygdom m.m. Det er generelt ikke en god ide, at blive tatoveret lige efter sygdom eller hvis man har fået foretaget nogle former for kirurgisk indgreb. Kroppen er svækket og skal bruge alle sine ressourcer andetsteds og ikke til at hele en tatovering. Hvis man bliver tatoveret efter, f.eks et knoglebrud der stadig er ved at hele, kan en tatovering betyde en dårligere heling af både bruddet og tatoveringen. Kroppen har kun en vis mængde ressourcer så der er ingen grund til at overbelaste den.
Er du derimod gravid eller ammer, så er det FORBUDT at blive tatoveret. Forskere er stadig uenige om hvorvidt der er en sammenhæng mellem tatoveringer lavet under en graviditet, og børn med allergi overfor farvestoffer. Vi mener ikke at det er en risiko der er værd at løbe og har derfor valgt slet ikke, at tatoverere gravide eller ammende.